Şirketler İçin İş Hukuku Eğitimi
Şirketlerin iş hukuku alanında ihtiyaç duyacağı temel bilgilerin yer aldığı eğitimdir
EĞİTİMİN TANIMI
Tarihte hiçbir hakkı olmadan çalıştırılan işçiler, insanlığın ve hukukun gelişimi ile birlikte korunmaya ve çeşitli haklara sahip olmaya başlamışlardır. Süreç içerisinde işçi işveren hakları ortaya çıkmış, devamında iş güvencesi kurumu meydana gelmiş, iş ilişkisinin kurulmasına dair kurallarla birlikte, iş sözleşmesinin sona erdirilmesi konusunda da bir dizi düzenlemeler yapılmıştır. İş hukukunun küresel boyutta gelişiminde en önemli nokta şüphesiz ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü)’nün kurulması ve dünya devletleri tarafından ILO sözleşmelerinin kabul edilmesi olmuştur.
Türkiye ILO’ya 1932 yılında üye olmuştur. Bu tarihten sonra da ILO sözleşmelerini kabul etmeye başlayarak iç hukukunda da işçinin güçlenmesine yönelik kanunlaştırma faaliyetlerinde bulunmuş ve gelinen aşamada işçi lehine birçok kazanım ortaya çıkmıştır. İşte bu noktada, işyerleri için gerek uluslararası normlar gerekse de ulusal normlar bakımından hem işçinin hem de işverenin hak ve menfaatlerini bilmesi ve özellikle işverenlerin insan onuruna yakışır bir yönetim faaliyeti sergilemesi son derece önem arz etmektedir.
Bu eğitimde, işyerindeki iş sözleşmesinin kurulması, sürdürülebilirliği, sona erdirilmesi (fesih, istifa, ikale), disiplin komitesi/kurulu işleyişi, mobbing, arabuluculuk süreçleri incelenerek, işçinin sahip olduğu haklarla birlikte işverenin sahip olduğu haklar detaylarıyla anlatılmaktadır.
EĞİTİMİN AMACI
Eğitimin amacı, işçi istihdam eden şirketlerin, çalışan memnuniyeti temelinde iş mükemmelliğini sağlaması ve hem işçilerin hem de işverenin iş hukukundan kaynaklanan hak ve ödevlerini öğrenmesinin sağlanmasıdır.
EĞİTİM SONUNDA KATILIMCILARIN BEKLENEN KAZANIMLARI
Eğitim sonunda işverenler, şirketin iş sözleşmesinin kuruluşu, sona erdirilmesi, fazla çalışma, izin süreçleri (yıllık izin, mazeret izni, doğum izni, hastalık izni, evlenme izni vb.), ulusal bayram ve genel tatil uygulamaları, haftalık tatil uygulaması gibi konularda detaylı bilgi edinmiş olacaklardır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ VE SÜRESİ
Şirketler için iş hukuku eğitimi, iki gün toplam on dört saatten oluşur.
*Şirket işleyişinde Disiplin Kurulu ve/ya Mobbing Komitesi bulunması halinde eğitim on altı saat olarak planlanmaktadır.
EĞİTİM KONULARI
SAAT KONU
4 İş Sözleşmesinin Kurulması
2 İş Sözleşmesinin Sona Ermesi
2 İş Hukuku Kaynaklı Davalar
4 İşçinin Hak ve Ödevleri
2 İşverenin Hak ve Ödevleri
2 Disiplin Kurulu ve Mobbing Komitesi’nin İşleyişi (ihtiyari)
Neler Dahil
- Eğitim materyalleri
- İkramlar